Anna Jarnald Dressage 

Vi är återförsäljare till Brogaarden samt Dodson & Horrell's fantastiska foder och produkter.
Här nedan kan du läsa om fodret vi har hemma just nu, och på Brogaardens hemsida kan du kika på övriga fodersorter och produkter som vi gärna tar hem till dig.


Build Up Conditioning Mix - Kvalitetsfoder till hästar, som ska återställa eller förbättra hull, muskelbyggnad och styrka
Unghästen, som ska till unghästbedömning eller championat, behöver ofta lite extra hjälp för att bygga upp muskler. Hästar som har varit sjuka i en period behöver en hjälpande hand för att återvinna full styrka. Tävlingshästar i hårt arbete kan också ha svårt att äta tillräckliga mängder foder och på så sätt kan de mista både vikt och muskelmassa. Detta kan resultera i minskad prestationsförmåga. Build Up har utvecklats speciellt för att möta dessa ökade behov.
Build Up har ett högt innehåll av lättsmält protein, och vitamin/ mineralinnehållet är både lättsmält och koncentrerat. Hästen får i sig många kalorier på den rekommenderade dagliga mängden Build Up, och kan på så sätt förbättra både hull, muskelbyggnad och styrka på relativ kort tid. Stärkelsehalten är måttlig och utan havrestärkelse för att undvika onödig oro eller stress hos hästen.
Fodret har ett mycket högt innehåll av lättsmälta fibrer och olja, och har samtidigt tillsatts den aktiva jästkulturen, Actisaf®. Detta säkerställer en god tarmfunktion, vilket är viktigt för en frisk och välmående häst. Fodret är välsmakande, dammfritt och lättsmält.
20kg säck.Competition Mix/Cubes - till hästar/ponnyer på tävlingsnivå
Competition Mix/Cubes är ett lättsmält foder med ett högt energiinnehåll, utvecklat till tävlingshästar/ponnyer i måttlig/hård träning.
Competition Mix/Cubes tillför energi från lättsmälta fibrer, värmbehandlade spannmålssorter och havre. Competition Mix/Cubes tillför essentiella mineraler, vitaminer och aminosyror som säkerställer optimal prestation. Competition Mix/Cubes hjälper till att upprätthålla bra prestation, stor uthållighet och återupprättar förlorade näringsämnen under hårt arbete.
Competition Mix/Cubes innehåller organiska (bioplex) och oorganiska mineraler som tillsammans ökar upptagning av spårämnen.
20kg säck.


Pasture Mix - Müsli till lättfödda hästar och ponnyer
Pasture Mix är en fiberrik müsliblandning med ett lågt energiinnehåll (kalori) och proteininnehåll. Pasture Mix är baserat på lättsmälta fibrer och värmbehandlat spannmål, men innehåller inte havrestärkelse. Det är lämpligt till lättfödda hästar och hästar med tendens till stress.
Lättfödda hästar och ponnyer har typiskt ett lägre energibehov än varmblodshästar och fullblodshästar. De tenderar att bli överviktiga när de utfodras med foder som havre, korn eller foderblandningar till hästar. Men deras protein och mineralbehov är inte lägre än andra hästars behov mätt per kilo kroppsvikt. Lättfödda hästar och ponnyer har därför ofta underskott på näringsämnen, vilket kan påverka deras hälsa.
20 kg säck.Speedi-Beet -Ett toppkvalitativt fiberhaltigt kompletteringsfoder
Ett smältbart foder med ett högt innehåll av smältbara fibrer, ändamålsenligt till alla typer av hästar och ponnyer. Speedi - Beet består av mikroniserade (värmebehandlade) flingor från sockerbetor, där man har tagit bort sockret. Det är 95 % sockerfritt.
En av fördelarna med Speedi-Beet är den snabba uppblötningstiden (5-15 minuter i varmt eller kallt vatten).
Detta fiberrika foder är en blandning mellan grovfoder och kraftfoder.
Speedi-Beet kan med fördel ersätta en del eller hela spannmålsmängden, så att den totala fodergivan får ett reducerat innehåll av stärkelse. Produkten kan även komplettera hö/hösilage. Detta foder har inte tillsats mineraler/vitaminer ock ska därför kompletteras med ett kompletteringsfoder eller en vitamin/mineralblandning. Speedi-Beet är välsmakande och tillför hästen smältbara fibrer, som förbereder mikrofloran i matsmältningssystemet. Fodret har en låg proteinnivå och innehåller ingen stärkelse. Speedi-Beet innehåller samma energimängd som spannmål, mätt i torrsubstans. Eftersom Speedi-Beet blöts upp i vatten, är det dammfritt och tillför hästen utöver lättsmälta fibrer, en del vätska.
Detta foder har inte tillsats mineraler/vitaminer och ska därför kompletteras med ett kompletteringsfoder eller en vitamin/mineralblandning.

Speedi-Beet är ändamålsenligt till:
• Prestationshästar för att upprätthålla en bra vätskebalans och förbereda uthållighet
• Föl och åringar
• Äldre hästar med dåliga tänder
• Hästar på boxvila
• Överviktiga hästar/ponnyer, eftersom det ger en bra mättnadskänsla
• Överenergiska/ stressade hästar (för att reducera stärkelseinnehållet)
• Under övergången till vinterfoder
20 kg säck.


Sixteen Plus Mix - En lättsmält müsli till äldre hästar och ponnyer
Efter hand som hästen blir äldre, typiskt omkring 20 års ålder, försämras foderutnyttjandet. Många äldre hästar går ner i vikt och kan ha svårt att gå upp i vikt när de har blivit för magra. Det beror bl.a. på åldersrelaterade förändringar i själva mag och tarmkanalen. Sixteen Plus Mix är vetenskapligt sammansatt för att klara den äldre hästens ändrade behov, och tar hänsyn till hästens reducerade förmåga att smälta vissa foderkomponenter. Sixteen Plus Mix har ett högt energiinnehåll för att minimera och förebygga viktminskning. Fodret är baserat på lättsmälta fibrer och olja, och har ett lågt innehåll av socker och stärkelse. Proteinkvaliteten är maximerad för att säkerställa ökat utnyttjande. Spannmålssorterna (stärkelsen) i fodret är värmebehandlade, vilket underlättar foderutnyttjandet och ger optimal trivsel hos gamla hästar. Mineralinnehållet är balanserat och innehåller en kombination av organiska (bioplex) och oorganiska mineraler som tillsammans ökar upptagningen av spårämnen.
Sixteen Plus Mix har tillsatts MSM och glukosamin för att understödja ledfunktionen, samt Actisaf® gästkultur för att understödja en stabil tarmmiljö. Dessutom innehåller fodret Dodson & Horrell’s patenterede blandning av veteran antioxidanter för att understödja immunförsvaret.
Fodret kan blötas upp i vatten och är därför lättare att äta för hästar med dåliga tänder.
20kg säck.